به گزارش قدس آنلاین، شاهین رحیم اوغلی صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت هوای تبریز اظهار داشت: شاخص کیفی هوای تبریز بر اساس پارامتر ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون (میانگین ۲۴ ساعت گذشته) ۱۱۵ است که در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد.
وی افزود: تردد زیاد خودروها به ویژه خودروهای تک سرنشین، گرد و غبار محلی، افزایش استفاده از سیستمهای گرمایشی خانگی و غیرخانگی در این روزهای سرد، آتش زدن پسماندها در حاشیههای غربی و جنوبی شهر و همچنین ساکن بودن هوا در افزایش میزان آلودگی کلانشهر تبریز بسیار مؤثر است.
رئیس اداره نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از همشهریان خواست به منظور رفع آلودگی و داشتن هوای پاک تا حد ممکن از ترددهای غیرضروری به ویژه با خوردوی شخصی در شهر خودداری کرده و در صورت نیاز از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
به گزارش تسنیم شاخص کیفی هوا (AQI) یا شاخص آلودگی هوا (PSI) نیز معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر منوکسید کربن، دی اکسیدگوگرد، ترکیبات نیتروژندار، ازون و ذرات معلق (ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف هستند، تبدیل به یک عدد بدون واحد کرده و وضعیت آلودگی هوا را سطوح مختلف نمایش میدهد.
براساس شاخص آلودگی هوا، این شاخص از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم، ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
منبع: تسنیم
نظر شما